Seminar: E-mobilnost – tveganja za nastanek požara, minule izkušnje in preventivni ukrepi

Vabimo vas k prijavi na seminar E-mobilnost – tveganja za nastanek požara, minule izkušnje in preventivni ukrepi, ki bo v ponedeljek, 4. decembra 2023, s pričetkom ob 8.45 uri.

Živimo v času, kjer je velik poudarek na trajnostnem in zelenem razvoju in prav je tako. V smislu varovanja okolja segajo spremembe tudi na področje mobilnosti, saj je okoli nas vedno več prevoznih sredstev, kot so kolesa, skiroji, osebna in tovorna vozila, ki jih poganja elektrika. Medtem, ko je videti da so sodobni trendi  okolju bolj prijazni, pa na plano prihajajo vesti tudi o nekaterih manj prijetnih stranskih učinkih. Ena takšnih je na temo požarne varnosti, kjer zadnje analize in podatki o minulih požarih kažejo, da moramo bit pri uvedbi sodobnih tehnologij in trendov bolj pozorni tudi na požarno varnost.

Na seminarju bodo predstavljena zadnja dognanja stroke o požarnih tveganjih, ki jih predstavljajo električna vozila, kabelske povezave, polnilni sistemi ipd., izhodišča za načrtovanje požarne varnosti, izkušnje gasilcev ob posredovanju požarov električnih vozil ter gasilni medij, ki uspešno kljubuje gorenju li-ionskih baterij ter naprav, ki jih le te poganjajo.

Lokacija seminarja:  izobraževalni center za zaščito in reševanje, Ig, Zabrv 12, 1292 Ig – avditorij.

Program seminarja in prijavnico na seminar najdete na povezavi: Seminar: E-mobilnost – tveganja za nastanek požara, minule izkušnje in preventivni ukrepi