Uporaba litij-ionskih baterij v bivalnem okolju in nevarnost nastanka požara v večstanovanjskih stavbah (s primeri iz prakse)

Izobraževalni seminar za upravnike nepremičnin (ODPOVEDANO)

Letošnji poudarek bo na varni uporabi litij-ionskih baterij, ki nudijo visoko energijsko zmogljivost, majhno težo in dolgo življenjsko dobo. Množično se uporabljajo v skoraj vseh vrstah prenosnih elektronskih naprav, vključno s prenosniki, predvajalniki glasbe, kamerami, tabličnimi računalniki in mobilnimi telefoni, pa tudi v električnih avtomobilih, kolesih, skirojih ter baterijskih orodjih. Kljub temu večina ljudi ne pozna možnih nevarnosti, ki jih predstavlja njihova uporaba. Baterije lahko doživijo napako, zaradi katere se pregrejejo do te točke, da pride do temperaturnega pobega in nastanka požara. Podobno se lahko zgodi tudi zaradi prenapolnjene baterije ali kratkega stika.

Na usposabljanju bodo predstavljene nevarnosti, ki prežijo na uporabnike litij-ionskih baterij in predstavljene rešitve, kako se tveganjem lahko ognemo, na praktičnemu primeru bomo obravnavali primer sanacije večstanovanjskega objekta in težave, s katerimi se soočajo osebe s posebnimi potrebami v primeru izvajanja evakuacije, ob zaključku pa vam bomo predstavili tudi nevarnosti pri neustreznem skladiščenju in odlaganju nevarnih odpadkov v večstanovanjskem objektu in mestih, ki so namenjena odlaganju odpadkov.

Komu je namenjeno usposabljanje?
Upravnikom nepremičnin, pooblaščenim osebam za izvajanje ukrepov varstva pred požarom.

Trajanje usposabljanja:
4 ure  

Program:

8.45 9.00 Prijava v aplikacijo
9.00 9.10 Uvodna pozdrava
Boštjan Udovič, direktor GZS ZPN
Milan Hajduković, predsednik SZPV
9.10 10.00 Litij-ionske baterije – nevarnost nastanka požarov ter gasilni sistemi, primerni za gašenje
Gregor Kušar, Komplast d.o.o. in
Gašper Golob, Detektor sistemi d.o.o.
10.00 11.00 Električne polnilnice za avtomobile, kolesa, skiroje, …..
Gregor Kušar, Komplast d.o.o.
11.00 11.20 Odmor
11.20 11.55 Vpliv sanacije na evakuacijo
Mateja Gris, SZPV
11.55 12.20 Zbiranje nevarnih odpadkov – nevarnost za nastanek požara
Metod Obretan, EKOL d.o.o.

 

 

Prijave na dogodek zbira Zbornica za poslovanje z nepremičninami pri GZS. Več informacij o dogodku si lahko ogledate tukaj.