Vabilo na seminar - Požar ne pozna dopusta #3: Inženirske metode za načrtovanje požarne varnosti

Vljudno vas vabimo na

POŽAR NE POZNA DOPUSTA #3: INŽENIRSKE METODE ZA NAČRTOVANJE POŽARNE VARNOSTI

strokovni dogodek o uporabi metod požarnega inženirstva, ki bo v četrtek, 3. avgusta 2023, ob 9. uri (registracija udeležencev ob 8:30) v Požarnem laboratoriju ZAG v Logatcu (Obrtna cona 35).

Dogodek organizirata Slovensko združenje za požarno varstvo (SZPV) in Oddelek za raziskave požarno varnega in trajnostno grajenega okolja (FRISSBE) na Zavodu za gradbeništvo Slovenije (ZAG).

Požari objektov vedno znova kličejo po raziskovanju gradbenih materialov, načrtovanju požarne varnosti in prenosu znanja tistim, ki se z njim ukvarjajo – državnim organom, projektantom požarne varnosti, arhitektom, raziskovalcem, zavarovalnicam in navsezadnje gasilcem, ki se z ognjenimi zublji spopadajo na terenu. Poleg uporabe preskriptivnih na predpise in smernice vezanih dokumentov se požarno varnostne ukrepe določa tudi z uporabo metod požarnega inženirstva.

Osrednja tema posveta bodo delitev izkušenj in splošnih praks pri uporabi inženirskih metod za načrtovanje požarne varnosti, ki jih bodo predstavili domači in tuji predavatelji.

Zaradi mednarodnih strokovnjakov bo večina predavanj potekala v angleškem jeziku. Moderator dogodka bo vodja Oddelka za raziskave požarno varnega in trajnostno grajenega okolja na ZAG-u, prof. Grunde Jomaas.

Kotizacija znaša 49€.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na posvetu pridobijo 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Udeležencem dogodka, ki so člani IZS, ni potrebno posebej vlagati vloge za dodelitev kreditnih točk, saj bomo mi oddali skupinsko vlogo kot organizator dogodka. Vsi udeleženci prejmete potrdilo o udeležbi, iz katerega so za člane IZS razvidne tudi kreditne točke. S strani zbornice tako ne boste prejeli dodatnih obvestil glede kreditnih točk, saj vam bodo točke pripisane avtomatično.

Na dogodek se je potrebno prijaviti TUKAJ najkasneje do 1. avgusta 2023. Zaradi omejenih mest bomo upoštevali vrstni red prijav.

PROGRAM DELAVNICE / WORKSHOP PROGRAM

08:30 – 09:00 Registracija udeležencev
09:00 – 09:10 Uvodni pozdrav organizatorjev
09:10 – 09:30 Dr. Aleš Jug (FRISSBE, ZAG, Slovenia):

Načrtovanje požarne varnosti po slovenskih predpisih ter možnost uporabe inženirskih metod

09:30 – 10:15 Prof. Bart Merci (Ghent University, Belgium):

O uporabi CFD simulacij kot orodju v požarnem inženirstvu

10:15 – 10:45 Odmor za kavo in malico / Coffee and snack break
10:45 – 11:05 Maksim Carević (Inspekting d.o.o., Croatia):

Uporaba inženirskih metod za načrtovanje požarne varnosti – primer iz prakse 1

11:05 – 11:25 Prof. Bart Merci (Ghent University, Belgium):

Uporaba inženirskih metod za načrtovanje požarne varnosti – primer iz prakse 2

11:25 – 11:45 Dr. Andrea Lucherini (FRISSBE, ZAG, Slovenia):

Zagotavljanje požarne varnosti zdravstvenih objektov s pomočjo analiz in numeričnih simulacij napredovanja požara skozi več požarnih sektorjev

11:45 – 12:15 Prof. Grunde Jomaas (FRISSBE, ZAG, Slovenia):

Panelna razprava in odgovori na vprašanja 

12:15 – 12:30 Dr. Aleš Jug, Prof. Bart Merci and Prof. Grunde Jomaas (FRISSBE, ZAG, Slovenia):

Zaključki 

12:30 – 13:30 Družabno srečanje s prigrizkom