Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Seminar in razprava Požar ne pozna dopusta – izzivi pri načrtovanju in gašenju stavb

11. 08. 2022 od 09:00 do 13:00

Vabilo v pdf. formatu: Vabilo – Požar ne pozna dopusta

Sredi vročega avgusta vas Slovensko združenje za požarno varstvo (SZPV) in Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG) vabita na dogodek, ki ga prijazno gosti Izobraževalni center za zaščito in reševanje URSZR na Igu. Na seminarju in razpravi z naslovom Požar ne pozna dopusta in podnaslovom Izzivi pri načrtovanju in gašenju stavb bosta izjemna strokovnjaka g. José Torero in g. Grunde Jomaas predstavila svoj pogled na načrtovanje požarne varnosti v luči trajnostnega razvoja. Poudarek bo na gradnji z lesom in možnostih, ki jih ponuja nov požarni laboratorij.

PROGRAM

09:00 – 09:30 Registracija udeležencev in nagovor organizatorjev

09:30 – 10:30 José Torero:

· The impact of Grenfell Tower fire on fire safety strategies worlwide / Vpliv požara stolpnice Grenfell Tower na usmeritve požarne varnosti v svetu (Aleš Jug: povzetek v slovenščini)

· Fire safety challenges in modern, sustainable built environments / Izzivi požarne varnosti v sodobnem, trajnostno grajanem okolju (Aleš Jug: povzetek v slovenščini)

· Fire safety challenges related to design and suppression in timber buildings / Izzivi pri načrtovanju in gašenju lesenih stavb (Aleš Jug: povzetek v slovenščini)

10:30 – 10:45 Odmor

10:45 –11:15

· Grunde Jomaas: PV Fire Research – Needs and opportunities associated with REPowerEU / Požarne raziskave na področju fotovoltaike – potrebe in priložnosti v povezavi z REPowerEU (Aleš Jug: povzetek v slovenščini)

· Friderik Knez: Kapacitete požarnih raziskav v ZAG-ovem novem požarnem laboratoriju v Logatcu

11:15 – 12:00 Vodena razprava

12:00 – 13:00 Družabno srečanje s prigrizkom

Večina predavanj bo potekala v angleškem jeziku, sledil jim bo kratek povzetek v slovenščini. Gradiva bodo prevedena.

Zaradi lažje izvedbe dogodka vas prosimo, da udeležbo prijavite najkasneje do 10. avgusta preko zgornjega rdečega okenčka “Prijava”. Udeležba na seminarju je brezplačna, število mest pa omejeno.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin, skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Podrobnosti

Datum:
11. 08. 2022
Ura:
09:00 do 13:00

Prizorišče

Izobraževalni center za zaščito in reševanje
Zabrv 12
Ig pri Ljubljani,

Organizator

Slovensko združenje za požarno varstvo
Telefon:
+38641543567
E-naslov:
info@szpv.si
Spletna stran:
www.szpv.si